Çinli dünya devinden Türkiye'de büyük yatırım: Yeni şirket kurulacak!

Dünyanın en büyük lityum pil üreticilerinden Çinli Ganfeng Lithium, Türkiye'de 500 milyon dolarlık yatırım yapmak üzere Yiğit Akü ile anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Bu kapsamda Türkiye’de ortak bir girişim şirketi kurulacak.

Son Güncelleme:

Lityum pil üretiminde dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan ve 26 milyar dolarlık değeriyle Hong Kong Borsası'nda işlem göre Çinli Ganfeng Lityum Grubu, Türkiye'ye 500 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Ganfeng'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin yine alanında en büyük şirketlerinden olan ve kurşun-asit pil üreticisi Yiğit Akü ile ortak girişim kurmak üzere anlaşma sağlandığı aktarılarak, Türkiye'de kurulması planlanan tesiste yıllık 5GWh lityum pil üretileceği aktarıldı.

400 YENİ İSTİHDAM

Yiğit Akü'den KAP'a yapılan açıklamaya göre; 5 GWh tasarım kapasitesine sahip olacak fabrika, lityum pil hücresi üretim hatlarını içerecek ve pazar geliştirme planına uygun olarak belirlenecek pil paketi üretim hatlarını bünyesinde bulunduracak.

Tesisin, 132.200 metrekare kapalı alandan oluşması, toplam ekipman yatırımının yaklaşık 202,1 milyon dolar seviyesinde olması ve personel sayısının da 400 olması bekleniyor.

Anlaşma lityum iyon pil hücresi, pil modülleri, pil paketleri, enerji depolama sistemleri, pil yönetim sistemleri, enerji yönetim sistemleri, lityum iyon pillerin geri dönüşümleri konularını kapsıyor.

Tesisin hangi şehirde kurulacağına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sonraki Haber