Çin Sanayi ve Ticaret Bankası'na (ICBC) fidye saldırısı: ABD tahvil işlemleri aksadı

Çin'in en büyük bankası ICBC, fidye yazılımı saldırısına uğradı. Saldırı, bankanın ABD tahvil piyasasına katılımını ve piyasa katılımcıları adına işlem gerçekleştirmesini engelledi

Son Güncelleme:

Çin Sanayi ve Ticaret Bankasına (ICBC) yapılan fidye yazılımı saldırısının, ABD'nin tahvil piyasalarını olumsuz etkilediği bildirildi.

Financial Times'ın piyasa katılımcılarına dayandırdığı haberine göre, ABD Menkul Kıymetler Endüstrisi ve Finansal Piyasalar Birliği (SIFMA), perşembe günü üyelere Çin'in en büyük bankası olan ICBC'nin fidye yazılımı saldırısına uğradığını aktardı.

Söz konusu saldırının ICBC'nin ABD tahvil piyasasına katılımını engellediği, bankanın diğer piyasa katılımcıları adına tahvil alım satımlarını yapamadığı bildirildi.

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı, açıklamasında, siber güvenlik sorununun farkında olduklarını, federal düzenleyicilerin yanı sıra önemli finans sektörü katılımcılarıyla düzenli iletişim kurduklarını ve durumu izlemeye devam ettiklerini bildirdi.

ABD'nin tahvil işlemlerini sekteye uğratan fidye yazılımı saldırısına ilişkin haberlerin, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın Çin'in ekonomik ilişkilerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hı Lifıng ile görüşmesinin hemen öncesinde gelmesi dikkati çekti.

NATO, AYNI GÜN SİBER SALDIRI KONFERANSI DÜZENLEDİ

NATO'nun düzenlediği ilk Siber Saldırı Konferansı Almanya'nın Berlin şehrinde gerçekleşti. Kurumun Genel Sekreteri Stoltenberg, “Enerji tedariği için Rusya'ya bel bağlamanın sonuçlarını gördük. Kritik ağlarımızın teknolojisini sağlamak için Çin'e güvenerek bu hatayı tekrarlamamalıyız” diye konuştu.

Çin ve Rusya’nın da dahil olduğu otoriter rejimlerin NATO üyesi ülkelerin çıkarlarına, değerlerine ve güvenliğine meydan okuduğunu aktaran Stoltenberg, “Çin bizim düşmanımız olmasa da değerlerimizi paylaşmıyor. Pekin yeni teknolojileri kendi ülkesinde baskı aracı olarak kullanıyor. Yüz tanıma da dahil olmak üzere teknolojilerini dünyanın dört bir yanındaki ülkelere devlet kontrolü araçları olarak ihraç ediyor” dedi.

Özellikle 5G ağları da dahil olmak üzere güvenli iletişim sistemlerine ihtiyaç olduğunu ifade eden, Stoltenebrg, “Bu da geleceğe yönelik dijital omurgamızı inşa etmek için otoriter rejimler tarafından tedarik edilen ekipmanlara güvenmekten kaçınmamız gerektiği anlamına geliyor. Enerji tedarikimiz için Rusya'ya bel bağlamanın sonuçlarını gördük. Kritik ağlarımızın teknolojisini sağlamak için Çin'e güvenerek bu hatayı tekrarlamamalıyız” dedi.

Kaynak: AA

Sonraki Haber