Çıldır'daki doğal yaşama 150 bin yavru sazan desteği

Ardahan’da 150 bin yavru sazan balığı Çıldır gölüne bırakıldı.

Son Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' çerçevesinde; Elazığ Keban Su Ürünleri İşletmesi'nde üretilen 150 bin yavru sazan, Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne gönderildi. Balık taşıma kamyonu ile getirilen yavru sazanlar, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Cineviz'in gözetiminde, Çıldır Gölü'ne bırakıldı.

BALIK POPÜLASYONUNUN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Çıldır Gölü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yüksel Kılıç, bırakılan yavru balıkların Çıldır Gölü'nde balık popülasyonunu artırma ve balıkçıların da daha verimli av yapmalarına katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: İHA

Yeşil elmas: Soyarak 70 bin TL kazanıyorlar! Günde 1000'e ulaşan var Uzmanından olası zam senaryoları: Emekli maaşları ne kadar olacak? Borsa İstanbul'un tarihinde bir ilk gerçekleşti! Canpolat: "Psikolojik bir sınır" Altında ithalat yasağı kalkıyor mu? Sarı: "Talep geldikçe kota artırılabilir" 2024'e hızlı bir giriş yaptılar, 3 ayda 170 milyon dolar ihracat Emeklilerin gözü o noktaya çevrildi: "Yüzde 40'ı bulabilir"