Çalışanların akıl sağlığı tehlike altında! Acil harekete geçilmezse...

Çalışan nüfusta depresyon ve anksiyetede vakalarında inanılmaz bir artış yaşanıyor. Bunun global ekonomiye yaklaşık 1 trilyon dolara ve 12 milyar iş gününe mal olduğu tahmin ediliyor. Özellikle belli sektörlerde çalışanlar için risk daha da büyük...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), çalışan nüfusun akıl sağlığı kaygıları konusunda somut adımlar atılması çağrısında bulundu.

Depresyon ve kaygı bozuklukları nedeniyle 12 milyar iş gününün kaybedildiği ve global ekonomiye yaklaşık 1 trilyon dolara mal olduğu tahmin ediliyor. Bu soruna değinen iki yayın, WHO işte akıl sağlığı rehberi ile WHO ve ILO’nun bu konudaki politika belgesi yayımlandı.

WHO’nun rehberinde, ağır iş yükü, olumsuz davranışlar ve iş yerlerinde stres yaratan diğer faktörlerle mücadele için atılması tavsiye edilen adımlar yer aldı.

WHO ilk kez, müdürlerin stresli iş ortamlarını önleme ve stres altındaki çalışanlarla ilgilenmekte kapasitelerini artırmaları için eğitimler yapılması tavsiyesi verdi.

Haziran 2022’de yayımlanan WHO’nun akıl sağlığı raporunda 2019’da bir milyar kişinin, çalışma yaşındaki yetişkinlerin de yüzde 15’inin bir psikolojik sorunla yaşadığı belirtildi.

Kaynak: Haber Global TV