Bu hafta gram altın almalı mı, almamalı mı? Altın fiyatlarıyla ilgili kritik açıklama

Rusya-Ukrayna savaşı petrol, ithalat ve ihracat ürünleri de dahil ekonomi alanında da birçok gelişmelere neden oldu. Altın ve para piyasaları da savaştan etkilenenlerin en başında yer alıyor. Peki bu hafta gram altın almalı mı, almamalı mı? Uzmanlardan altın fiyatlarıyla ilgili yeni açıklamalar.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Ekonomist-Finans Uzmanı Murat Özsoy, Rusya'nın Ukrayna işgaliyle alevlenen dolar ve altın kuru sonrası enflasyon ve faiz uyarısında bulunarak dikkat çeken ifadeler kullandı.

FED’İN FAİZ KARARI

Gram altında FED’in 25 baz puan faiz artırma hazırlığının piyasalar tarafından satın alındığını bildiren Özsoy, “Geçen haftaki yorumumda ons altında 1967 dolar seviyesinin altında kapanış görmemizin çok zayıf bir ihtimal olmasından bahsetmiştim nitekim bakıldığında da bu senaryo gerçekleşmedi. Bu hafta gözler FED üzerinde olacak. FED’in 25bps faiz artırımına gitmesi piyasalar tarafından ağırlıklı beklenti ve bence büyük ölçüde bu beklenti satın alındı. Benim görüşüme göre FED faiz toplantısında hem ons altın hem de piyasalar üzerinde asıl belirgin faktör oynayacak konu FED Başkanı Powell’ın soru cevap kısmında vereceği yanıtlar ve ayrıca FOMC ekonomik projeksiyonlarda enflasyon üzerinde yapılması muhtemel yukarı yönlü revizyonlar olacak” diye konuştu.

Özsoy altın fiyatlarıyla ilgili ise çarpıcı değerendirmelerde bulunarak başlıktaki soruya yanıt verdi... Detaylar haberimizin devamında.

Kaynak: Haber Global TV