Borsa İstanbul yükseliş çabasında

19 Şubattan beri süregelen satış dalgası yaşayan Borsa İstanbul bugün yükseliş denemesinde... Borsa İstanbul günün ilk yarısını yüzde 0.25 yükselişle 1.521 puanda geçiriyor

Son Güncelleme:

19 Şubattan beri süregelen satış dalgası yaşayan Borsa İstanbul bugün yükseliş denemesinde... Borsa İstanbul günün ilk yarısını yüzde 0.25 yükselişle 1.521 puanda geçiriyor.

19 şubatta başlayan satış dalgasıyla 1.563 puandan 1.517 puan seviyesine kadar gerileyen Borsa İstanbul'da bugün yükseliş denemesi görülüyor. Fakat tepki alımları yetersiz kalıyor. NoorCM Araştırma Birim Müdürü Tuğba Özay, Haberglobal.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede  "Yabancı payının düşük olması piyasada yükselişi sınırlarken, özellikle küreselde yaşanan satışlar sonrası son günlerde yaşanan satışlara yabancı satışları da eklendi." ifadesini kullandı. İntegral Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Seda Yalçınkaya Özer ise "Son dönemde yaşanan satışlar ABD tahvil getiri eğrisinin dikleşmesinden kaynaklanıyor diyebiliriz. Bu durum piyasanın algısını yokladı ve bozdu. " ifadesini kullandı. Yalçınkaya Özer, Borsa İstanbul'un gidişatını ise "1500 seviyesi altındaki kapanışlarda teknik görünümde bozulmalar başlayabilir. Aksi durumda dışardaki algılamaların düzelmesine bağlı olarak endekste 1500 / 1530 bölgesinde satışların karşılanmakta inatçı olunması halinde 1575 / 1582 bandına doğru alımlarda hızlanma olabilir. " şeklinde yorumluyor.

Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında işlem hacmi 15,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,89, holding endeksi yüzde 0,30 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,63 ile turizm, en çok gerileyen ise yüzde 2,04 ile metal eşya, makina oldu.

İlaç etkisi ve kısıtlamaların gevşemesiyle birlikte havacılık hisselerindeki yükseliş devam ediyor. THY yatay hareket ederken, Pegasus hisseleri yüzde 2,32 yükseliş sergiliyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber