Borsa İstanbul yeşile döndü

Dün ve bugün tam 4 kez devre kesiciye uğrayarak işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul'da bugün devre kesicilerin ardından başlayan işlemlerde tepki alımları görülüyor. Güne yüzde 5,39 düşüşle başlayan Borsa İstanbul'da kayıplar yüzde 2'nin altına indi

Son Güncelleme:

Dün ve bugün tam 4 kez devre kesiciye uğrayarak işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul'da bugün devre kesicilerin ardından başlayan işlemlerde tepki alımları görülüyor. Güne yüzde 5,39 düşüşle başlayan Borsa İstanbul'da kayıplar yüzde 2'nin altına indi. Toplam işlem hacmi 20,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Borsa İstanbul bugün zarar kes emirlerinin azalmasıyla yönünü yeniden yukarı çevirdi. Bugün Açılışta BİST 100'deki 91 hisse değer kaybetti. 49 hisse senedinde düşüş yüzde 7'nin üzerinde.  BİST 100'de geçen cuma günkü kapanışa göre toplam değer kaybı yüzde 16 seviyesini geçti. 

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 5,87 ve holding endeksi yüzde 1,35 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,20 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise bankacılık oldu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün ve yarın Temsilciler Meclisi ile Senato'da yapacağı sunumların izleneceğini aktaran analistler, bugünün veri gündeminde ise ABD'de açıklanacak yeni konut satışları ile Richmond Fed imalat sanayi endeksinin öne çıktığını söyledi.

SAAT 16:12 - BORSA İSTANBUL YEŞİLE DÖNDÜ

Son 2 gündür sert satışlarla yüzde 15'in üstünde düşen Borsa İstanbul bugün gelen tepki alımlarıyla kayıplarını azaltarak yeşile döndü. Saat 16:12'yi gösterdiğinde Borsa İstanbul XU100 endeksi yüzde 0,88 yükselerek 1.391 puanı aştı. Bu yükselişte sanayi hisseleri öncü oldu. Bankacılık hisselerindeki satışlar ise sürüyor. Sanayi hisselerinde başı çeken Froto, Eregl, TOASO, ARCLK hisseleri yüzde 5'erlik yükselişle endeksi toparlanmasına katkıda bulunuyor.

AA/HaberGlobal

Sonraki Haber