'Bir şans daha' diyen İslam Memiş, gram altın için son fırsatı gün verip açıkladı: Bunu yapmayan kârı unutsun

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altındaki son şans için alarm zillerini çaldı. İslam Memiş, yatırımcıları gün vererek uyardı. Memiş, Merkez Bankası'ndaki görev değişikliğinin olası etkilerini de değerlendirdi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, Merkez Bankası'nda yaşanan görev değişlikliğinin olası etkilerini değerlendirdi. Memiş, gram altında son bir şans uyarısı yaparken bunun için gün dahi verdi. 

Memiş, "Hafta sonu önemli bir gelişme yaşandı. Merkez Bankası'na yeni başkan atandı. Piyasalarda neler yaşanabilir? Cuma akşamı Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası başkanlığı görevinden istifasını açıkladı, yatırımcılar da korktu. Özellikle Hafize Hanım'ın istifasından 4 saat önce bir mesaj paylaştım. Görev değişiklikleri olabilir bu küsmeye neden olmamalı mesajım vardı. İstifa haberini işaret etmiş oldum. Cuma akşamı da borsaya dikkat edin dedim. Alenen isim vererek haberi açıklama şık olmazdı. Yerine Fatih Karahan atandı. Fatih Bey de 1982 doğumlu. Fatih Bey, Boğaziçi mezunu. Yüksek lisansını ABD'de tamamladı. New York Merkez Bankası'nda göreve başladı. Bu haber akışıyla piyasalara acayip bir yansıması olacağını bekleyenler, sakin olun hiçbir yansıması olmayacak. Çünkü Hafize Erkan bireysel olarak istifa etti, görevden alınmadı. Piyasalarda herhangi bir aksilik olmayacak. Artı, Hazine ve Maliye Bakanı, maliye politikamızdan değişiklik olmayacak mesajlarını yolladı. Yeni Başkan da yolumuza aynen devam edeceğiz mesajı yolladı" dedi. 

Memiş, şöyle devam etti:

"Borsa İstanbul'da kar satışlarına hazırlıklı olun, 8200'e kadar gerilemesi lazım, sonra 9000'i hedef alan yükseliş göreceğiz demiştim. Martın sonuna kadar beklediğim 9000 cepte ama kısa vadede 8250'ye kadar da kar satışları göreceğiz. Ondan sonra, 9000'i kırmak isteyen bir borsa karşımızda olacak. Yabancı yatırımcılara odaklandığımızda, onların da şubatın ortasından itibaren giriş yapacağını, bu yıl için borsayı 15 bin puana kadar yükselteceğini ifade ettim. 2024 yılında borsa tarafında 10 bin puan üzerini göreceğiz. Bu seviyeler bütün hisse senetlerini çok kazandıracağı anlamına gelmiyor."