'Bir öncekini bilmiştim' diyerek 2023 asgari ücret tahminini açıkladı

Yeni yıla sayılı günler kala işçi ve işverenin gözü asgari ücretin ne kadar olacağına çevrildi. Ekonomist Prof. Dr. Cemal Zehir, katıldığı canlı yayında son yapılan asgari ücret zammını bildiğini söyleyerek bu sene yapılacak olan zam oranı tahminini açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak?' soruları gündemden düşmüyor. Milyonlarca vatandaş 2023 yılı asgari ücret zammının ne kadar olacağını merak ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı yapılmıştı. İkinci toplantı 14 Aralık'ta yapılacak. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi Türk-İş'ten açıklama gelmişti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Herkes bir rakam açıklıyor. Açlık sınırı 7 bin 785 lira. Pazarlık bu sınırdan başlayacak. Vergiyle ilgili düzenleme yapılmalı" ifadelerini kullanmıştı.

ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ OLAY OLDU

Ekonomist Prof. Dr. Cemal Zehir, A Haber'de katıldığı canlı yayında asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bir önceki yıl asgari ücretin 5 bin 500 lira olacağını bildiğini söyleyen Zehir, şu ifadeleri kullandı:

Kaynak: Haber Global TV