'Benim paramla çok ucuz, hemen alırdım' diyen İslam Memiş en çok kar getirecek emtiayı açıkladı: Gram altın değil!

'Gram altın kahini' İslam Memiş, bu kez 'kesinlikle alırdım' dediği emtia ile şaşırttı. Memiş, 1 milyon TL'm olsa, yüzde 75'ini ona ayırırdım diyerek tahminini paylaştı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırım araçları açısından belli bir bant aralığına sıkışan hafta için yeni değerlendirmelerde bulundu. Memiş, sürpriz bir şekilde gram altını işaret etmeyerek, 'Kesinlikle alırdım' dediği emtiayı açıkladı.

Memiş, "Bu hafta sakin seyirde, iyimser hafta geçireceğimizi ifade etmiştim. Hem küresel hem yurt içi piyasalarda önemli bir veri yok demiştim. Hatta sıkıcı bir hafta bile olabilir demiştim, öyle bir hafta. Yatay, dalgalı seyir var. Belli bant aralığına sıkışmış enstrümanlar var. Borsa İstanbul 100 Endeksi 8886 puanda. Yüzde 1'lik tepki yükselişi var. Aşağı yönlü hareketlerde 8749 puana kadar gerileme gördük. 8750, 8600 ve 8400 destek seviyelerini söylemiştik. İlk destek seviyesini test etti. 9400 puan üzeri kırılamadıkça buradaki satış baskısı devam edecektir" dedi.

Döviz kuruna değinen İslam Memiş, "Dolar TL kuru 32.68 lirada. Yine güçlü duruşunu korumaya devam ediyor. Serbest piyasalarda 32.60 lira seviyesinde bir kur var. Makas aralıkları biraz daha azaldı. Makas aralıkları normalleşecek, işçilikler azalacak uyarılarım vardı. Bu azaldı. 1 lira fark vardı, şu anda 30 kuruş, 40 kuruşa kadar düştü. İçeride dövize bir talep yok. Birinci etken bu. Çünkü yüzde 51 politika faizi karşısında herkes dolarını bozduruyor, faize geçiyor. Nemalanmayı kaçırmak istemiyorlar. Matematiksel olarak doğru bir şey yapıyorlar. Mevduat faizi şu anda en fazla getiri sağlayan enstrüman. Yüzde 60 faiz artık sürpriz olarak algılanmayacak. Seçimden hemen önce sürpriz bir kararla 500 puanlık faiz artışı oldu. Bu mod onları sevindirebilir. Merkez Bankası hamleleri tahmin edilemiyor türünde düşünce olabilir ama bence bunlar yanlış. Öngörülebilirlik ne kadar çok olursa, içeride ve dışarıda yatırımcıların güveni artar. Aksine güven gider" diye konuştu.