Bakan Nebati: İhracatımız rekor kırmaya devam ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un açıkladığı dış ticaret rakamlarını değerlendirdi. Bakan Nebati, 2022'nin her ayında rekor kıran ihracatın 2023'e de rekor ile başladığını söyledi.

Son Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan dış ticaret rakamlarını değerlendirdi. Bakan Nebati, 2022'nin her ayında rekor kıran ihracatın 2023'e de rekor ile başladığını söyledi.

Bakan Nebati, 19.4 milyar dolar ihracat rakamı ile en yüksek ocak ayı ihracatına ulaşıldığını söyledi. 

Bakan Nebati'nin değerlendirmeleri şöyle;

"2022 yılının her ayında rekor kıran ihracatımız, bu eğilimini 2023 yılı Ocak ayında da sürdürdü. Küresel ekonomi ve ticaretteki zayıflamanın sürdüğü ve küresel finansal koşullarda sıkılaşmanın görüldüğü bir ortamda, 19,4 milyar dolarla en yüksek Ocak ayı ihracatı seviyesine ulaştık. Yıllıklandırılmış ihracatımız da artışını sürdürerek 256 milyar dolara ulaşmıştır. Amacımız ihracat ve üretimimizin teknoloji ve tasarım yoğunluğunu artırarak küresel değer zincirlerinde yükselmektir. Buna yönelik olarak oluşturduğumuz kapsamlı politika çerçevesinin yanı sıra güçlü projelerle Türkiye Yüzyılı'na hazırız!"

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber