Asgari ücret için dikkat çeken açıklamalar

Yüksek seyreden enflasyon rakamları nedeniyle asgari ücrete ek zam talebi gündemdeki sıcaklığını koruyor. Yapılan son açıklamalar da vatandaşları ümitlendirdi. İşte gündemi hareketlendiren o açıklama...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Asgari ücrete temmuzda zam olacak mı? Bu soru son ayların ve son günlerin sıkça sorulan sorusu. Enflasyon rakamlarındaki yüksek seyir devam ederken, ücretli çalışanın maaşının, yüksek enflasyon nedeniyle erimesi, temmuz ayı için asgari ücrete ek zammı gündeme taşımıştı.

Ek zamla ilgili olarak gelen son açıklamalar dikkat çekti. Bakan Bilgin, daha önce bunun olmayacağı yönünde bir açıklama yapmış, geçen aralık ayında yapılan zammın yüksekliğine işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise vatandaşların yüksek enflasyon altında ezdirilmeyeceği mesajını vermiş, gelen rakamlar üzerinden değerlendirmelerin yapılabileceğini söylemişti.

Erdoğan bu konudaki son açıklamasında ise, "Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu" demişti.

Ancak gelen son açıklamalar dikkatleri çekti...

Kaynak: Haber Global TV