Asgari ücrete haziranda zam olacak mı? Türk İş ve DİSK'ten açıklama geldi

Yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücretin haziran ayında güncellenmesi tartışmaları sürerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in ardından Türk İş ve DİSK'ten açıklama geldi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Enflasyonda devam eden artış nedeniyle 2022'nin başında yapılan zammın enflasyon karşısında erimesiyle, asgari ücretin yıl ortasında yeniden güncellenmesi gündeme geldi. CHP'nin enflasyon farkının her ay maaşlara yansıtılması, İYİ Parti'nin asgari ücrtin 3 ayda bir güncellenmesi çağrılarının ardından AK Parti'den de peş peşe açıklamalar geldi.

AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Ömer Çelik, "Uzun zamandır üzerinde çalışılan konu. Cumhur İttifakı olarak açıkladık zaten. Olgunlaştığı zaman açıklanacak" diyerek bir çalışmanın olduğunu söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise "Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de vatandaşın gelirlerini artırıcı önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, "Gerekirse Türkiye'de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı" demişti.

Son olarak AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru'nun "Hiç kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Özellikle haziran ve hazirandan sonra bunu Cumhurbaşkanımız açıklayacak, duyacaksınız. 20 senedir bu ülkeyi nasıl bu noktaya getirdiysek Cumhurbaşkanımız enflasyona da hiçbir vatandaşımızı ezdirmeyecek" açıklaması, asgari ücrete haziran ayında bir iyileştirme yapılacağı beklentilerini artırdı.

BAKAN BİLGİN: ANLAMLI BULMUYORUM

Asgari ücrete zam tartışmaları hakkında son açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Gaziantep'te Üretim Sürecine Katılım Programı Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Bakan Bilgin, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez asgari ücreti yüzde 50 üzerinde attırdık. Bu günlerde yeniden asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Çünkü gerekeni enflasyon farkı ile yaptık. Bu durumlarda işçiyi de iş vereni de düşünmek lazım" diyerek yapılan çağrılara olumsuz yanıt verdi.

Kaynak: Haber Global TV