Asgari ücret zam oranı belli olmuş olabilir! İşte çok konuşulacak 'zamlı 2023 asgari ücret' iddiası!

Milyonlarca çalışan yeni asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken Meclis’e sunulan 2023 Bütçe Teklifi ayrıntıları ortaya çıkarmış olabilir...

Son Güncelleme:

Ocak ayı yaklaşırken asgari ücret ile ilgili açıklamalar ve haberler sıklaştı. 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklifi Meclis’e sunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bilgilendirme toplantısında enflasyona, işsizliğe ve devletin harcamalarına ilişkin rakamları paylaştı. Buna göre Türkiye’nin 2023 yılında bütçe büyüklüğü 4 trilyon 470 milyar lira oldu.

Bütçeden aslan payını ise eğitim aldı. Bütçede dar gelirli vatandaşlar da unutulmadı. Sosyal yardımlar, elektrik faturası desteği ve sosyal konut ödemeleri başta olmak üzere dar gelirli vatandaşlara bütçeden yüzde 27 pay ayrıldı.

İşveren sigorta prim desteğine ayrılan bütçe ile birlikte 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı sorusunun cevabı ortaya çıkmış olabilir. Haberimizin devamında konu ile ilgili ayrıntıları bulabilirsiniz...

Kaynak: Haber Global TV