Asgari ücret için heyecanlandıran açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in son açıklaması asgari ücrete ara zam (Temmuz zammı) konusunda heyecanlandırdı. Peki, asgari ücret konusunda iktidar kanadından hangi açıklama yapıldı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Asgari ücrete temmuz ayında olası ara zam gündemi, yapılan açıklamalarla sıcaklığını koruyor. Enflasyonun yüzde 70'e dayanması, alım gücünün düşmesi vatandaşlarda tıpkı memur ve emekli maaşlarına ek zam talebi gibi, asgari ücret üzerinden de de ara zam talebi yaratırken, bu konudaki açıklamalar dikkatle takip ediliyor.

AK PARTİ VE HÜKÜMET KANADINDAN GELEN SON AÇIKLAMALAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Cevdet Yılmaz, milyonların merakla takip ettiği asgari ücrete ikinci zam konusunda umutlandıran ifadeler kullanmıştı.

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Başkent Kulisi programına katılan Yılmaz, "Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz. Hükümetimiz başından beri hiçbir zaman ücretleri enflasyona ezdirmedi" ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın konuyla ilgili diğer açıklaması şu şekilde: "Bir süre daha enflasyon ile yaşayacağız. Ama hükümetimiz bu enflasyon ile mücadele ederken bir yandan da dar kesimlileri enflasyona ezdirmemeye çalışıyor. KDV indirimleri yapıldı, emekliye memura zamlar yapıldı. Şimdi yıl ortasında da zam yapılacağını duyuyoruz."

Bu açıklamanın öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partili Hamza Dağ'dan da önemli açıklamalar gelmişti...

Dikkat çeken son açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.

Kaynak: Haber Global TV