Amazon.com elinizi kredi kartına dönüştürmek istiyor!

Wall Street Journal'da yer alan bir habere göre Amazon.com, müşterilerin kredi kartı bilgilerinin ellerine işlendiği ve ödemelerini elleriyle yaptığı bir proje üzerinde çalışıyor.

Son Güncelleme:

Wall Street Journal'da yer alan bir habere göre Amazon.com, kredi kartı bilgilerinin ellere işlendiği ve okunduğu terminalleri test etmek için Visa ile çalışmaya başladığı ve Mastercard, JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Synchrony Financial ile projeyi gerçekleştirmek için çalıştığı belirtildi. 

Amazon, bir kişinin avucunun resmini üretmek için bir "el tarayıcısı" içeren "temassız biyometrik tanımlama sistemi" için bir patent başvurusunda bulundu. Plan henüz erken aşamalarda olsa da projenin Visa ile test edilmeye başlandığı açıklandı. Amazon.com bir süredi kasiyersiz süpermarketi AmazonGO'yu test ediyor. Bu projenin de bu süpermarkette kullanılacağı belirtiliyor.

Wall Street Journal'e göre bu terminallerden elde edilen veriler Amazon.com'un bulutunda depolanacak ve Amazon müşterilerinin harcama alışkanlıklarını incelemek için kullanılacak.     

Sonraki Haber