'Aman dikkat' diyen İslam Memiş, gram altın için yılın uyarısını yaptı

Finans analisti İslam Memiş, gram altınla ilgili almayı düşünenler ve elinde bulunduranlara kritik bir uyarıda bulundu. İslam Memiş, gram altın ve borsada kısa vade ve uzun vadeli tahminin açıklayarak önemli bir noktaya dikkat çekti.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son videosunda gram altınla ilgili yeni uyarılar yaptı. İslam Memiş, kısa vadede borsa yatırımcısına da 'düzeltme hareketi', 'düşüş' uyarısında bulundu. Memiş, gram altında yapılması muhtemel hataya da dikkat çekerek, kritik bir noktaya dikkat çekti. 

İslam Memiş, "Borsa İstanbul 9313 puanda. Borsa İstanbul'da satış yönlü beklentim devam ediyor. Geniş bant aralığına odaklandım. 8400-9400 hala geçerliliğini korumakta. Satışlara dikkat edin. Buradan tekrar tepki yükselişi gelebilir ama aşağıda 8400'ü bekleyeceğiz. 8750 puandan sonra tekrar tepki yükselişi gelir ama asıl seviye olarak 8400'ü beklemeye devam edeceğim. 12 bin - 15 bin beklentim ise devam ediyor" dedi. 

Memiş, şöyle devam etti: "Dolar kuru serbest piyasalarda 31.04'te. Serbest piyasalarda 31 lira üzerinde bir kur var. Mart ayında 32 lirayı takip edeceğiz. Dolar endeksi 104 üzerinde kalıcılık gösterdiği için euro/dolar paritesi bizim nazarımızda hala ucuz kalmaya devam ediyor. Bu euro alacakları bağlıyordu. Parite düşük olduğu için TL ile euro almak ucuz, parite üzerinden de euro almak ucuz. 1.12 - 1.15 bekliyoruz euro/dolar paritesinde."

İslam Memiş, gram altında yapılmaması gereken o hataya karşı uyardı...