Altını olanlar için kritik gün: Herkes akşam saat 22:00'ye kilitlenmişti... Fed tutanaklarının ardından altın frene mi bastı, gaza mı?

Galerinin tamamı için tıklayınız

FED tutanaklarında geleceğe dair politikaların netleşmesi bekleniyordu. Bir belirsizliğin içinde kalan altın, şahin dilin korunması ve faiz artışının devam edeceği yönünde bir açıklama gelmesi halinde düşüş trendini sürdürecekti. Ki bu yönde bir açıklama gelmesi bekleniyordu.

Daha önce Fed'in şahin duruşunu bırakıp faiz artışını azaltacağı yönündeki beklentiler üzerine altın hızla artmıştı. Ancak işler şimdilik tersine dönmüş gibi görünüyor. Bu durumda altının ons cinsinden değer kaybının sürmesi bekleniyordu. Bunun gram altına yansıması ise güçlenen dolar nedeniyle daha az olur beklentisi vardı.

Ata Yatırım Yurt İçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya, Fed'in şahin duruşu ve faiz artışına devam kararı halinde gram altının yavaş yavaş 1100, 1075 ve 1050 dip seviyelerini dest edebileceği değerlendirmesinde bulundu. Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş ise 1075 ve 1050'nin gram altın için destek seviyesi olacağını düşündüğünü söyledi. Toparlanma olursa1150 lira beklentisi olduğunu da sözlerine eklemişti.

Peki FED ne karar verdi ve ne oldu? Detaylar haberimizin devamında...

Kaynak: Diğer