Altına yasaklar zinciri! İslam Memiş vatandaştan saklanan bilgiyi açıkladı!

Galerinin tamamı için tıklayınız

İSLAM MEMİŞ ALTINA DAİR GİZLİ BİLGİYİ PAYLAŞTI

Vatandaşlar altına büyük bir ilgi gösterirken alım ve satış fırsatlarını doğru değerlendirmek büyük bir önem taşıyor. Piyasaları en iyi şekilde analiz etmenin önemine vurgu yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ilk kez bir iddiayı vatandaşlarla paylaştı. Özel bir bilgi paylaşacağını belirterek açılama yapan Uzman İslam Memiş, “Son 6 aydır yaptığım paylaşımlara dikkat çekmek istiyorum. 2024 yılında doların gidişatına dair tahminlerimi paylaşmıştım. Öngörümün dolarda her ay bir rekor olacağını söylemiştim ve gerçekleşti. 104 dolar üzerinde bir dolar endeksini izliyoruz. Dünyada büyük bir değer kazanmaya devam ediyor. Hem küresel olarak hem de ülkemizdeki piyasalarda yükselişte. Vatandaşlara özellikle dövizle ticaret yapanlara hatırlatmak istiyorum. Dolar için 40 TL bandını hala bekliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş'in yaptığı açıklamalar şöyle:

 “Mart ayına sert yükselişle başlayan altın fiyatlarında özellikle sebep noktasına baktığımız zaman Amerika’da açıklanan verilerin önemli bir etkisi var. Özellikle merkez bankalarının yılın ikinci yarısında faiz indirimlerine başlayacak beklentisi piyasalar tarafından fiyatlanmaya başlandı.

Diğer tarafta jeopolitik gerilimlerde tırmanmalar var. Bu nedenle altın fiyatlarında yeni rekorları gündeme getirdi. Mart ayının ilk işlem gününde psikolojik direnç seviyesi olan 2070 dolar seviyesi yukarı yönde kırıldı ve haftayı 2083 dolar seviyesinden tamamladı.

Bu yılki öngörümüz 2350 dolar seviyesine kadar yükselişin devam edeceği yönündeydi. Bu hızlı yükselişlerde aslında beklentilerimizi doğruluyor. 2350 dolar seviyesine kadar yükselişlerine devam edeceğini öngörüyorum.

Karşımızda her ay rekor tazeleyen bir gram altın var. Serbest piyasalarda, Kapalıçarşı piyasasında gram altın bugün 2 bin 175 lira seviyesinde bulunuyor. Yaz aylarında 2 bin 500- 20 bin 700 aralığını takip ediyor olacağız. Yıl sonunda 3 bin lira seviyesi yine radarımızda olmaya devam edecek. Altının ons ve gram tarafındaki bu yükselişlerinin yıl içinde devam edeceğini söyleyebilirim.