Altın ve para uzmanı İslam Memiş bir kez daha uyardı: Bir haftadır söylüyorum...

Merkez Bankası faizde değişikliğe gitmedi... Peki politikasını değiştirip büyük bir artış yapsa her şey güllük gülistanlık olur muydu? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş önce kötü haberi verdi, sonra da faizle ilgili merak edilen sorunun yanıtın açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

TCMB'nin piyasaların beklediği gibi politika faizini değiştirmediğini gördük. Merkez Bankası'nın bundan sonra FED'in faiz kararlarını takip etmesi bekleniyor. 4 ülke faiz artırdı. Diğer birçok ülkenin özellikle ilk çeyrekte faiz artırımına devam ettiğini gördük. Dünyada büyük bir enflasyon patlaması var.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalından yayınladığı videoda faizle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. 

"2020 yılında Merkez Bankaları kovid-19 nedeniyle art arda faiz indirimi yapmıştı. Biz ise tam tersi faiz artırımı yapmıştık.

6 aydır dünya faiz artırırken biz faiz indirme sürecine girdik. Bakalım bu işin sonu ne olacak. Aslında TL'deki değer kaybı neyin ne olduğunu gösteriyor. Yani zamanında yanlış uygulanan bir politika vardı ve ısrarla TL'ye karşı pozisyon alıp buna devam ettiler. Halbuki şu anda döviz kurunun sabitlendiğini, baskı altında tutulduğunu göz önünde bulundurursak yastık altındaki altın ve dolarla ilgili finansal araçlar açıklayan ve bunlarla devam edeceğini söyleyen bir sistem karşımızda var. Aylar öncesinde söylemiştim, Nisan ayındaki düşüşler son düşüşlerdir. Mayıs ve Haziran ayında hızlı ataklar görebiliriz. Nisan ayındaki bu stabil durum Mayıs ve Haziran ayı öncesi yatırımcısına alım fırsatı sunuyor. Bunu bir haftadır söylüyorum. Nisan ayından sonraki süreçlerde enflasyonun daha çok konuşulacağı, Haziran ile Eylül ayları arasında tüm dünyanın konuşacağı kıtlık ekonomisi olacak. 2020'de uyarmıştım tekrar paylaştım. Mayıs'ta da başlayabilir ama çok konuşulmaz Haziran ayından itibaren bütün dünya hiper enflasyonu ve kıtlık ekonomisini konuşacak. Gıdaya ulaşım, alım gücünün azalması gibi birçok manşetler görmeye başlayacak. Bu öngörümde değişiklik yok, alım gücünüzü enflasyona karşı korumanız gerekiyor. Altın, gümüş, döviz alırsınız fark etmez. Enflasyon artmaya devam edecek. Malın değeri artacak, paranın değeri düşecek."

Peki Merkez Bankası bugün çıkıp faizleri 300 baz puan artırıyorum derse ne olur? İslami Memiş bu soruya verdiği yanıtla herkesi şaşırttı... Detaylar haberimizin devamında

Kaynak: Haber Global TV