Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten flaş uyarı: Dolarda büyük bir risk var

Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş şu ortamda piyasalarda garip gelişmeler yaşandığını da belirtti. Özellikle dolar TL fiyatlamasına dikkat çekti. İşte o açıklamalar.

"Dolar kurunda psikolojik direnç seviyesi nerdeyse 15 lira seviyesine yakın bir seviyede bir satış geldi ama yine de yükseliyor. Dolar endeksi gerilemesine rağmen, piyasalar biraz toparlamasına rağmen, petrol fiyatları düşmesine rağmen dolar kuru halen yükselmeye devam ediyorsa burada büyük bir risk vardır. Umarım bu risk bir an önce aşağı yönlü trendini başlatır. Tekrar yukarı yönlü hamleler devam ederse daha üst seviyeleri de görmeye devam ederiz.

GÖZLER BU İKİ KARARDA

Gözlerimiz önümüzdeki hafta Amerikan Merkez Bankası FED, ondan sonraki haftada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararında olacak. Her iki merkez bankasının faiz kararı ve merkez bankası başkanlarının açıklamaları özellikle dolar TL kuru üzerinde önemli bir etkiye neden olacaktır. Bu hafta jeopolitik risklere odaklandı. Paritelerin toparlanması rağmen bile dolar kuru gerilemedi. Euro dolara karşı değer kazandı, 1.08'den 1.11'e kadar yükseldi parite, 99'dan 97'ye düşen bir dolar endeksi var. Buna rağmen değişmiyorsa risk vardır.

Euro TL kuru 16.50 lira seviyelerinde dolanıyor. Dolar yüksek, euro dolar paritesi yüksek, haliyle euro TL turunun da artması normal. Avrupa Merkez Bankası faiz değişikliğine gitmedi.

GRAM ALTIN ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI?

Gram altın 953 lira seviyesinde. Altın tl fiyatı sonra 923 liraya doğru sert bir şekilde geriledi. Bu seviyeye 960 lira seviyesinden geldi. Dolar kuru yükselmeye devam ederken, Antalya görüşmesinden bir sonuç çıkmamasıyla altının ons fiyatı tekrar yükseldi. 950 lira üzerinde kalma çabası gösteren bir Altın TL var. Şu anda satın alma seviyesinde değil. Elimdeki gram altınla pariteyle işlem yapmak suretiyle, altını mı parite yoluyla dolara çevirmek suretiyle beklemeye devam ediyorum.

ONS ALTINDA DA BİR TUHAFLIK VAR

Altının ons fiyatı, ABD'deki enflasyonun yüksek gelmesine rağmen 2000 doların altında kalmaya devam ediyor. Bu bir soru işareti. Bir yandan savaş devam ederken ons altın hala 2000 doların altında. Üstünde olması gerekirken. Destek seviyesi 1970 dolar aşağı doğru kırılırsa 1935 dolar seviyesi. Ateşkes ya da geçici bir anlaşma haberi gelirse 1900 dolar seviyesinin altına sarkabilir.

BITCOIN'DE NELER OLUYOR?

Kripto paralarda ise özellikle bitcoin'de 32000 ile 52000 dolar gibi geniş bir bant aralığını bu ay boyunca takip etmeniz gerekiyor. Enflasyon piyasası oluştuğu için bir bakacaksınız kripto paralarda sert düşüşler bir bakacaksınız sert çıkışlar görülecek."

Kaynak: Haber Global TV