Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş çok net konuştu: Satan kaybeder

Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş, Türkiye'de Nisa ayında hissedilen enflasyonun yüzde 100'den fazla olacağı tahmininde bulundu. İşte o açıklamalar:

"Bu hafta Türkiye'de enflasyon açıklandı, neredeyse yüzde 70 ve yine beklentinin üzerinde. Enflasyonla mücadele kolay olmayacak. Muhtemelen 2023 yılının ortalarına kadar enflasyonda yükselme devam edecek. Yaz aylarında hasat zamanı olduğu için kısmi bir duraklama olabilir. Bu düşüş olacağı anlamını taşımıyor benim için, ben yine de enflasyonda ciddi artışın önümüzdeki yılların ortalarına kadar devam edeceğini düşünüyorum. Powell açıklamalarında enflasyon vurgusu öne çıktığı için yüzde 2 enflasyonu hedef gördüklerini ancak yüzde 3,5 ve 4 civarında bir enflasyon olacağını tahmin ediyorum. Türkiye'de ise yıl sonuda yüzde 50 ile yüzde 52 arasında bir rakamla tamamlanacağını düşünüyorum ancak bu hissedilen enflasyon değil. Nisan ayında hissedilen enflasyon oranının yüzde 100'den fazla olacağını tahmin ediyorum.

"DOLARLA BİRLİKTE EURO DA YÜKSELECEK"

Euro TL kuru 15.80 lira seviyesinde. Dolar kuru toparlanınca o da toparlanmaya devam ediyor. Dövize yatırım yapacak olanlar varsa dolar değil euro ve sterlin daha fazla kazandırabilir. Eudo dolar ve sterlin dolar paritelerinde sert düşüşler olduğu için bugünkü dolar karşısında TL bazında euro ve sterlinin daha ucuzu olduğunu düşünmekteyim. Dolar yükselecek, beraberinde diğer döviz birimleri de yükselecek ama euro dolar paritesi sert biçimde gerilediği için euro ve sterlin dolara kıyasla TL bazında daha fazla kazandırma ihtimali olduğunu düşünüyorum.

Euro dolar paritesi 1.0490'a kadar geriledi. Şu an 1.0572 seviyesinde. Yukarı doğru ataklar orta ve uzun vadede devam edecektir. Benim nazarımda bu iki paritenin çok ucuz seviyelerde kaldığını düşünüyorum. Özellikle elinde dolar olanlar bu parite düşüşlerini değerlendirmeli. Benim nazarımda çok ucuz fiyatlamayla karşı karşıya."

Peki ya gram altın için İslam Memiş neler söyledi? Detaylar haberimizin devamında.

Kaynak: Haber Global TV