Altın ve para piyasaları uzman İslam Memiş şimdi ne olacağını açıkladı: Paniğe kapılmayın!

Cumhurbaşkanlığı yarışında adayların yeterli oy alamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı. Siyasi alanda ortaya çıkan belirsizlik piyasaları da etkisi altına aldı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, en karlı yatırımı açıkladı, gram altınla ilgili tahminini paylaştı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanırken seçimlerin ikinci tura kalması piyasaları hareketlendirdi. Altın yukarı yönlü hareketine devam ederken dolar/TL kuru yatay seyrine devam ediyor.

Borsada ise yaşanan kayıplar sonrası devre kesiciler çalıştı. TGRT Haber ekranlarına konuşan İslam Memiş paniğe kapılmayın uyarısında bulunarak yatırımcıya önemli tavsiyeler verdi.

Seçim sonrası piyasaların durumu değerlendiren İslam Memiş borsa, altın ve dolarla ilgili öngörülerini paylaştı. Memiş şunları kaydetti:

PİYASALAR BEKLE-GÖR DİYOR

“Piyasalar aynı seçim sonuçları gibi bekle-gör diyor. Seçim nedeniyle piyasalarda belirsizlik hakimdi. Şu an haftanın ilk işlem gününde piyasalarda temkinli yaklaşımlar hâkim. Dalgalı kur politikası ve piyasalarda temkinli hareketler devam ediyor. 15 günlük süreçte bir belirsizlik ve dalgalanma mutlaka olacaktır. Belirsizlikten kaynaklı fiyatların oturması bir iki haftayı bulabilir.” 

Kaynak: Haber Global TV