Altın fiyatları ne olacak? İşte dev bankalardan son tahminler

Altın fiyatlarında son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Altın fiyatları düşecek mi yoksa yükselecek mi? Dev bankalardan 2022'de altının yönü ile ilgili farklı tahminler geldi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının enflasyonla mücadele ve sıkı para politikası hamleleriyle baskılanırken Rusya ve batılı ülkeler arasındaki Ukrayna gerilimi altının güvenli liman olma özelliğini ön plana çıkartıyor. 

Uzmanlar ise yükselen faiz oranları, artan enflasyon tehdidi ve yüksek piyasa oynaklığının yakından izlenmesi gerekti görüşünde.

2021’de ons başına ortalama fiyatı 1798,60 dolar olan altın 2022’de jeopolitik gerilimlerden destek bularak bir miktar yükselse de merkez bankalarının sıkı para politikası hamleleri yüzünden baskılandı. Fed mesajları sonrası doların değerinin artması altın fiyatlarının yükselişini kırdı. Altın, spot piyasada ons başına geçtiğimiz haftayı 1807 dolarda kapatırken Türkiye’de gram altın fiyatı 788 TL oldu.

Altın fiyatlarına ilişkin bankalar ve analistler farklı tahminlerde bulunurken 2022’de değerli metalin enflasyonu ve merkez bankalarını yakından izleyeceği görülüyor.

Kaynak: Diğer