Altın dünyada yine çakıldı, Türkiye'de yükseliyor! Doların durmaya niyeti yok! İslam Memiş'ten bomba gram altın ve dolar yorumu

Piyasalarda 13 Mayıs'ta yine hareketli dakikalar yaşanıyor... Dolar direnç noktasını aşarak 15.50'ye doğru yolculuğuna başladı. Altının ons fiyatı Asya piyasalarında çakılırken Türkiye'ye yansımadı, gram altın yükselişini sürdürdü. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten bomba yorum geldi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Cuma günü Asya’da altın gerileyerek yaklaşık üç ayın en düşük seviyesine yaklaştı. Dolar, Fed’in sıkılaştırma politikaları üzerine güçlenmeye devam etti.

Altın vadeli işlemleri %0,02 düşüşle 1.824,17 dolara indi. Külçe haftayı %3,2 ile iki ayın en büyük kaybını yaşayarak bitirecek gibi görünüyor.

Normalde altınla ters yönlerde hareket eden dolar Cuma sabahı ufak bir düşüş yaşasa da bu Türkiye'deki piyasalara yansımadı ve dolar Türkiye'deki yükselişini sürdürüyor.

Yatırımcılar, sıkılaştırma politikalarından dolayı resesyon olasılığından korkarken dolar 20 yılın zirvesine yükseldi.

Peki altındaki durumla ilgili analistler ne diyor? Düşmeye devam mı edecek, yoksa yeniden yükselecek mi? Detaylar haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV