Almanya'da yaşayan Türkleri de ilgilendiriyor! Çalışanlar için köklü değişiklik

İşverenler, 1 Ocak 2022'den itibaren yarı zamanlı çalışanların sağlık sigortasını ,sosyal güvenlik raporuyla birlikte belirtmelidir. Minijob merkezi bir blog yazısında, “Bunun için sağlık sigortası şirketinden veya özel bir sağlık sigortası şirketinden alınan bir sertifika yeterlidir. Sigorta kartının bir kopyası da geçerlidir.” diyor. Önümüzdeki yıldan itibaren işverenler, Minijob merkezine sadece vergi numaralarını değil, aynı zamanda vergi kimlik numaralarını da göndermek zorunda kalacaklar. Vergi kimlik numarası on bir haneden oluşur ve ömür boyu yalnızca bir kez verilir.

DİJİTAL RAPOR BİLDİRİMİ

2021 yılının Ekim ayından bu yana, doktorlar dijital olarak Sağlık Sigortası şirketlerine iş göremezlik belgesi (rapor) göndermektedir. Yeni yıldan itibaren hastalık raporu sadece sağlık sigortasına değil, aynı zamanda işverene de gönderilecek. Bu, çalışanların raporlarının işverenlere otomatik olarak gönderilmesi anlamına geliyor. Hastalık raporu en geç 1 Temmuz 2022 tarihine kadar sağlık sigortalarından işverene otomatik olarak gönderilecektir.

İŞ KONSEYİ SEÇİMİ DEĞİŞİYOR

Bir şirketin çalışanlarının, iş konseyi için oy kullanabilecekleri oy kullanma yaşı, Ocak 2022'den itibaren düşürülecek. 16 yaşından itibaren çalışanlar oylarını kullanabilirler. Şu ana kadar oy kullanma yaşı 18’di. İşçi olarak, iş konseyinin bir parçası olmak istiyorsanız, asgari yaş 18.

Kaynak: Haber Global TV