Almanya'da yaşayan Türkleri de ilgilendiriyor! Çalışanlar için köklü değişiklik

Almanya’da 2022 yılında ülkede yaşayan Türkleri de ilgilendiren hayati değişiklikler getirildi. Scholz, çok konuşulacak yeni ekonomik tedbirleri Ocak 2022 itibariyle hayata geçirecek. Peki milyonlara gurbetçinin bulunduğu Almanya'da, yeni ekonomik gelişmeler neler? İşte detaylar....

Son Güncelleme:

16 yıl görevde kalan selefi Angela Merkel'in ardından, Almanya'da yeni kurulan koalisyon hükümetinin Başbakanı Olaf Scholz, yeni yılda köklü değişikliklere gidiyor.  Scholz, yaptığı açıklamada, “Fiyatlar analistlerin beklediği gibi yavaşlamazsa, bir şeyler yapmak zorundayız” demişti. Ancak nasıl bir adım atılacağı konusuna değinmemişti. 

Alman hükümetinin açıkladığı son verilere göre ülkede kendisi ya da anne-babasından biri Türkiye'de doğmuş yaklaşık 2 milyon 800 bin kişi yaşıyor. Rakamlar böyle olunca Scholz'un ekonomideki değişiklikleri ülkede yaşayan gurbetçileri de yakından ilgilendiriyor. Ocak 2022’den itibaren özellikle çalışanları etkileyecek birtakım değişiklikler yürürlüğe girecek. Bu değişiklikler, uzun süredir çalışanları etkilediği kadar mesleğe yeni başlayanları, stajyerleri veya yarı zamanlı çalışanları da etkileyecek.

Kaynak: Haber Global TV