Alfa Romeo'dan özel otomobil: Logoya 100. yaş hediyesi: Quadrifoglio 100° Anniversario

100 ADETLİK SINIRLI ÜRETİM

Giulia ve Stelvio'nun Quadrifoglio 100. Yıl Özel Serisi, yarış ve seri üretim araçlara uygulanan 100 yıllık tekniği yansıtıyor. Yeni Quadrifoglio serisiyle V6 motorun gücü 520 HP'ye yükselirken, mekanik sınırlı kaydırmalı diferansiyel ise ilk kez özel seride sunuluyor.

Diferansiyel mekanizmasındaki bu geliştirme Giulia GTA'nın tasarım deneyiminden elde edilen özel ayar sayesinde otomobilin davranışını ve çekişini iyileştirmeye, tork aktarımını optimize etmeye ve virajlarda dengeyi, çevikliği ve hızı artırmaya katkıda bulunan özel bir teknik donanım olarak öne çıkıyor.

Alüminyum motor bloğu dışında, karbon fiber tahrik mili, kaput, spoyler ve tamponlar gibi ultra hafif malzemeler sayesinde elde edilen son derece hafif yapının yansıması olarak sınıfının en iyi sürüş dinamikleri ortaya çıkıyor.

Giulia'da yer alan karbon ön hava ayırıcı aktif aerodinamiğe katkı sağlıyor. Etkinleştirildiğinde, aracın altından geçen hava akışının kalitesini kontrol ediyor, dengeyi ve performansı artırıyor. Ayrıca, Akrapovich egzoz sistemi de egzoz sesine katkı sağlıyor.

Kaynak: AA