Akaryakıt fiyatlarına zam görünüyor! Tarih verdiler

Petrol fiyatlarının arz endişeleriyle 90 doların üstüne çıkması akaryakıt fiyatlarında zam beklentileri doğurdu. Petrol fiyatlarındaki artışın yanı sıra doların da tarihi zirvelerine yakın seyretmesi bu beklentileri artırıyor...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Akaryakıt fiyatları için zam göründü. Son haftalarda arz endişeleri ile Ortadoğu’daki riskler petrol fiyatlarında yükselişe neden oldu. Piyasa gözlemcileri ve analistler risk iştahına dikkat çekerek petrol için tarih verdi ve kritik tahminde bulundu.

Ekonomim Gazetesi'nde yer alan habere göre, New York Times, petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanma akaryakıt fiyatlarını vuracağını aktaran bir analiz haber yayımladı. Analize göre, son haftalarda yaşanan yükselişler, arz endişeleri ve Ukrayna ile Orta Doğu'daki savaşlar nedeniyle daha da derinleşti. Jeopolitik risklerin etkisiyle altın ibreyi yukarı çevirirken piyasa gözlemcileri ve analistlerden de kritik petrol tahmini geldi.

Uluslararası göstergelerde Brent petrolün veril fiyatı 2023 yılının aralık ortasından bu yana neredeyse yüzde 20'den fazla arttı.

2024 yılının ilk çeyreğinde de yükselişler devam ederken sadece mart ayı içinde petrol fiyatları yüzde 10'dan fazla artış göstererek varil başına yaklaşık 90 dolara kadar çıktı.

Emtia araştırma şirketi Kpler'de analist olan Viktor Katona, öngörülerinin yükseliş yönünde olduğunu söyledi.