AK Parti'den 'en düşük emekli maaşına zam' açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, katıldığı televizyon programında en düşük emekli maaşına zamla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına zamla ilgili açıklamalarda bulundu.

"BU AKŞAM CUMHURBAŞKANI'NA SUNULACAK, YARIN TBMM'YE SEVK EDİLECEK"

CNN Türk televizyonuna konuk olan Güler, "Geçen hafta da malum kanun teklifini sunarken de söylemiştik. Bu hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey'in başkanlığında bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini aldık. Onlar üzerine çalıştık. Emeklilik sistemimize getireceği yük, bütçe karşılığı... Bununla ilgili analizleri toparladık. Ortaya bazı rakamlar çıktı. Bu akşam Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Yarın vergi düzenlemesiyle birlikte TBMM Başkanlığı'na arz etmeyi düşünüyoruz. Bu akşam netleşeceğini ifade edebilirim rakamın. Bazı alternatifler var çünkü" dedi. 

SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ

Güler, sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili, "Asla sokaklardan toplanan hiçbir köpek kendiliğinden ötenazi diyoruz, bu yok. Bu maalesef birilerinin kendi anlayışını kamufle etmek için insanlara farklı yönlendirmek için ortaya atılmış yalan haberdir. Toplum sağlığını etkileyen ciddi verilerden bahsediyoruz. DSÖ'nün yayımladığı raporlarda Türkiye'nin kuduz riski taşıyan ülkeler sıralamasında üst sıralara çıktığını görüyoruz. Dünyada görülen kuduz vakalarının yüzde 99'unu evcil köpeklerden geçtiği görülüyor. Hatta vahşi doğadaki kurttur, çakaldır, diğer hayvanlara geçen kuduzun kaynağı da evcil köpekler. Diğer bir husus, kuduz riskiyle beraber gelişen bu olaylarda toplamda 2 milyon 500 bine yakın köpek sokaktan alınmış, kısırlaştırılmış, aşılanmış yerine bırakılmış. Bu sayıların yeterli olmadığını görüyoruz" dedi. 

"Barınağa alınan köpekler ömrü yetene kadar orada kalacak" diyen Güler, "Azgınlaşmış, kuduz riski taşıyan köpekler sadece güvenliği, sağlıklı bir ortam için ötenazi yapılacak" ifadelerini kullandı. 

Sonraki Haber