ABD'de gözler açıklanacak iki veriye çevrildi, Fed'in yol haritasında belirsizlikler var!

Avrupa borsaları negatif seyretti

Avrupa borsalarında ise negatif bir seyir hakim olurken makroekonomik verilerden alınan sinyaller resesyon endişelerini besliyor.

Bölgede açıklanan verilere göre, Almanya'da eylül ayına ilişkin Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) aylık yüzde 0,5 azalarak beklentileri geride bırakırken yıllık bazda yüzde 1,4 düşüş kaydetti.

Avro Bölgesi'nde eylülde 51,4 olan hizmet sektörü PMI, ekimde 51,2'ye düşerek son 8 ayın en zayıf seviyesini gördü. Ekimde Avro Bölgesi bileşik PMI 49,7, imalat sanayi PMI da 45,9 oldu.

Almanya'da imalat sanayi PMI ekim ayında 40,6’dan 42,6 puana çıkarak son 3 ayın en yüksek seviyesine yükselmesine karşın zayıf kalmaya devam etti. Ülkede hizmet sektörü PMI ise ekimde 50,6’dan 51,4 puana yükselerek son 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Eylülde 47,5 puan olan bileşik PMI da ekimde 48,4 puana yükseldi.

Öte yandan Renault modellerine olan talep artışı şirketin üçüncü çeyrek bilançosuna olumlu yansırken şirket hisseleri haftayı yüzde 6,5 artışla kapattı. İngiliz bankası Barclays'ın üçüncü çeyrek bilançosu da beklentilerden iyi gelmesine karşın, şirket hisseleri geçen hafta yüzde 0,4 değer kaybetti.

Analistler, bölge genelinde resesyon endişelerinin güçlü kalmaya devam ettiğini belirtti.