'7 gününüz kaldı' diyen İslam Memiş'ten gram altın ve Bitcoin uyarısı: Birilerinin canı yanacak

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, '20 Mart' gününe dikkat çekerek, dolar karşısındaki tüm yatırım araçları (altın, gümüş, euro, sterlin) için alarm zillerini çaldı. İslam Memiş, "Birilerinin canı yanacak" uyarısında bulundu.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Gram altın ve gümüş alma zamanı geldi mi, yoksa satma zamanı mı? Finans analisti İslam Memiş, bu soruyla birlikte tüm yatırım araçları için tahminlerini açıkladı. İslam Memiş, '20 Mart' uyarısında bulunurken, "Birilerinin canı yanacak" diyerek öngördüğü gelişmeyi açıkladı. 

Borsa İstanbul değerlendirmesi yapan İslam Memiş, "Borsa İstanbul yüzde 1.75'lik değer kaybı ile dün günü tamamladı. Satışlar bitmedi, 8750 ve 8400 puanı bekliyoruz demiştim. Yıl içinde gümüş tarafını bekletiyoruz, borsadan çıktığımız para ile. Satışların devam edeceğini tahmin ediyorum kısa vadede borsa tarafında" dedi.

İslam Memiş, döviz tarafını şöyle değerlendirdi: "Dolar TL 32.09. Yön yukarı. Beklentimiz bu yönde. Bazen önüne gelenler paylaşım yapıyor, dolarda sert düşüşler olacak diye. İnanmak istiyor buna. Böyle bir düşünceniz varsa, böyle bir şey yok şimdilik, olursa açıklarım. Şu anda ekonomik koşullar buna uygun değil. Euro-dolarda 1.10 bandını takip edecektik. Dar bant aralığına sıkıştı. 20 Mart'a kadar devam edebilir bu. Salı günü açıklanan ABD enflasyon verisini takip ediyorduk. Bu alım fırsatları çok kalıcı olmayacak, yön yukarı uyarımız vardı. Enflasyon yüzde 3.2 olarak açıklandı ve yüksek çıktığı için gözler Fed'e odaklandı. Fed'in faiz indirimine dair işaret almak istiyor piyasalar. Benim öngörüm haziran itibarıyla Fed'in faiz indirimlerini başlatacağı yönünde. Bu da dolar karşısındaki tüm varlıkları pozitif etkiler anlamına geliyor. Altın, gümüş, sterlin, euro pozitif etkilenir. 20 Mart'taki faiz kararı beklendiği için 1 hafta boyunca piyasalarda sıkıcı bir hafta göreceğiz. Dar bant bir piyasa göreceğiz. Faiz kararından sonra yeniden bir fiyatlama olacak. Bir hafta boyunca sıkıcı, baskı altında bir süreç bizi bekliyor olacak."

İslam Memiş, gram altınla ilgili tarih verip uyarı yaparken 'Birilerinin canı yanacak' dediği uyarısına açıklık getirdi...