'31 Temmuz'a dikkat' diyen İslam Memiş, gram altın için rakam verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalarda hemen hemen bütün yatırım araçlarının dar bant aralıklarına sıkıştığına işaret ederek 31 Temmuz sonrası için çarpıcı bir gram altın uyarısı yaptı.

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, piyasalarda 31 Temmuz fırtınası öncesi uyarılarda bulundu. Dolar karşısındaki varlıkların dar bant aralıklarında gezindiğini söyleyen İslam Memiş, gram altın için Fed'in faiz kararını açıklayacağı gün öncesi sonrasına bir rakam verdi. 

Memiş, ilk olarak borsa ve döviz yorumu yaptı: "Borsa İstanbul haftayı 10 bin 891 puandan tamamladı. 10 bin 900'ün altında tamamladı. 10 bin 900, devamında 10 bin 750 destek seviyelerini takip edeceğimizi ifade etmiştim. Önümüzdeki hafta 10 bin 800 üzerinde tutunursa yukarıda 11 bin ve 11 bin 200 puan seviyeleri var. Yurt dışı borsaları olumsuz yönde etkiliyor. Borsalarda sert satışlar görünce, gelişmekte olan ülke piyasaları da nasibini almış oldu. Biz borsada beklemeyi tercih ediyoruz.

Dolar TL kuru 32.94 kuruş. 33'ün altında kapanış oldu. Not artırımından sonra 33 altına sarkan kurda yatay, sakin süreç var. Piyasalar kapandıktan sonra dolar kurunda gevşeme dikkat çekti. 33 lira altına sarkmaya devam ediyor. 32.80 - 33.10 lirayı takip etmeye devam edeceğiz dolar kurunda. Dolar karşısındaki enstrümanlar Fed'e kadar oyalanacak. Fiyatlar dar bant aralığına sıkıştı, Fed'i bekliyor."

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından ons altın, gram altın, ons gümüş ve gram gümüş için tahminlerini paylaştı...