Dolar zirveden geriledi... Gözler enflasyonda

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı güne dolar/TL kuru 32,39 TL'den başlarken, Euro 34,79 TL'den başladı. Bugün gözler TÜİK'in saat 10'da açıklayacağı nisan ayı enflasyonunda olacak. Akşam ise ABD piyasalarının kapanmasının ardından gece saatlerinde S&P'nin Türkiye notu açıklanacak

Son Güncelleme:

Dolar/TL kuru bugüne 32,39 TL'den başlarken, Euro 34,79 TL'den başladı. 

Türk Lirası Nisan ayının son haftasından beri hem Euro hem de dolar karşısında yüzde 1'e yakın değer kazandı. 

Türk Lirası lehine pozisyon alanlar arasına ABD'li yatırım bankası Citibank'ta katıldı. Citi'den yayımlanan raporda Türkiye'nin sermaye akışı çekeceği söylenirken, 6 aylık forward işlemleri üzerinden Türk lirasında dolara karşı uzun pozisyon alınmasını önerdi.

Bugün TÜİK nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Enflasyonun aylık yüzde 3.2 ila yüzde 3.4 arasında artması bekleniyor. Yıllık bazda ise 69,87 ila yüzde 70 arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Öncü gösterge olan İstanbul enflasyonu aylık 4,89 oranında artış göstermişti. 

Yılın ikinci yarısına doğru adım adım giderken enflasyonun nerde zirve yapacağı izlenecek. 

Bir dönem TL'nin cazibesini artırmak için uygulanan stopaj oran indirimleri sona erdi. Oranlar yeniden belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7.5'e yükseldi. 1 yıla kadar olan vadeli hesapların stopaj oranı, yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseldi. KKM hesaplarındaki stopaj istisnası ise devam edecek. 

Fed politika faizini sabit bıraktı. Powell'ın bir süre daha verileri izlemeye devam edeceklerini söylemesi ve beklentilerin aksine şahin olmaması dolara güç kaybettirdi. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi 106,400 seviyelerinden 105,13 seviyelerine geriledi. 

Bugün kredi derecelendirme kuruluşu S&P ABD piyasalarının kapanmasının ardından Türkiye'nin kredi notunu açıklayacak. S&P'nin Türkiye notu yatırım yapılabilir seviyesinin 5 kademe altında bulunuyor. 

Sonraki Haber