'2125 çok kritik' diyen İslam Memiş, gram altın için yönü çizdi: Eğer bu olursa...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında, ons altın bazlı bir rakam vererek, 'Çok kritik seviye' dedi. Memiş, elinde gram altın olanları ve bu emtiaya yatırım yapacakları rakam vererek uyardı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, ons altın tarafına özellikle vurgu yaparak, yatırımcıları uyardı. Memiş, dolar karşısındaki varlıklar için de dolar endeksi tarafında bir rakam vererek 'düşüş' beklentisini paylaştı. 

İslam Memiş, "Piyasalarda sakin bir seyir var. Bir miktar toparlanma oldu düşüşten sonra döviz kurlarında, emtia fiyatlarında. Genel pozisyonlara baktığımda yatırım araçları zamanından alındı ve beklemeye kendini alan bir yatırımcı portföyü var.

Borsa İstanbul 9040 puanda. Yüzde 1.27'lik değer kaybı oldu. Borsa tarafında yol haritamız aynı. Satışlar bitmedi. Bir anda 9000 altına da sarktı. 9000 üzerinde kapanış oldu.

Dolar kurunda biraz daha yükselişlerin cılız kaldığı, tansiyonun azaldığı gözlendi. 32.10 kuruş dolar. Dolar kuru mesaiye kadar güçlü duruşunu koruyor, ne zamanki piyasalar kapanıyor, dövizde gerileme oluyor. Yabancılarım alımları da bu saate tekabül ediyor. Burada soru işareti var ama yakından inceliyorum.

Euro TL kuru 34.61 seviyesinde. Burada ciddi bir gerileme var. Euro / dolar paritesi de geriliyor. Elimde TL var, yatırım yapmak istiyorum, dolar almalı mıyım? Evet ama dolar yatırım aracı değildir. Sana diğer enstrümanlar karşısında çok kazandırmaz anlamına geliyor. Dolar alacağına euro alabilirsin. Euro / dolar paritesinde pozitif beklentimiz devam ediyor. Her düşüş alım fırsatıdır. Dolar endeksi de 104'te tutunursa bu risk olur euro/dolar paritesi için ons altın için ons gümüş için. Sanki bir yukarı yapacak ya da aşağı yapacak. Bir belirsizlik var. Dolar endeksi her şeyi belirleyecek. 104 üzerinde kalıcı olursa 107 denemesi yaparsa, tekrar düşüşler yaşanır karşısında. Bu riskleri göz önünde bulunduruyoruz." dedi.

Altınla ilgili beklentilerini ons tarafında 2125 dolara endeksleyen İslam Memiş, şunları söyledi...