2025 yılında tamamlanacak: Seyahat süresi 6 saatten 2 saate düşecek

Seyahat süresini 6 saatten 2 saate düşürecek olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı projesinin 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

Son Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sürdürülebilir ekonomik büyüme için önemli katkısı olan demir yollarının artan önemine istinaden özellikle hızlı tren işletmeciliğine yönelik yatırımlarını gelecek yıl da sürdürecek. Bu çerçevede Adana-Mersin arasındaki 3. ve 4. hat kalan altyapı işleri ile Adana-Mersin arası 1. ve 2. hattın rehabilitasyonu ile Çukurova Havalimanı bağlantısı dahil olmak üzere Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın üstyapı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon yapımı işleri ihalesiyle ilgili firmaya mart ayında yer teslimi yapıldı.

İnşaat çalışmaları 6 kesim halinde devam eden Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın 2025 yılında tamamlanması planlanıyor. Hızlı trenle ulaşım sağlamak için Mersin Adana-Osmaniye-Gaziantep arasında saatte 160-200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı demiryolu hattı yapılacak. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası mevcutta 361 kilometre olup, projenin tamamlanmasıyla mesafe 303 kilometreye, 6 saat 23 dakika olan seyahat süresi ise 2 saat 15 dakikaya düşecek. Projede 50 adet tünel, 63 adet köprü ve viyadük, 130 adet alt ve üst geçit bulunacak.

Kaynak: İHA

Sonraki Haber