2023 yılı için çarpıcı 'altın' tahmini! 'Analistlere göre altını olan kral olacak!

Troy Kıymetli Maden Ticaret AŞ, “Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri” raporunu açıkladı. Rapora göre, 2023 yılı kıymetli madenler yılı olacak. Altında yeni rekor gelebilir!

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Rapor "güvenli liman" olarak görülen altının geçen yıl bu rolünü gerçekleştiremediği ancak bu yıl ONS altında yeni rekor seviyelerine çıkmasının beklendiği ifade edildi. 

Raporda ayrıca 2023’ün gümüş, platin ve paladyum gibi kıymetli madenlerin getirileri anlamında pozitif bir yıl olacağı savunuldu.

GÜMÜŞTE ARTIŞ BEKLENTİSİ

Gümüşe olan fiziki talebin arttığına dikkat çekilen raporda artan taleple stokların azalmasının bağlı olarak 2023 yılında gümüş fiyatlarının artacağı belirtildi. Raporda, “Elektrikli araçlardan, 5G teknolojisine, güneş enerjisinden birçok yeni teknolojiye kadar kullanım alanı artan beyaz maden, artan talep karşısında zayıflayan arz yapısıyla dikkat çekiyor. COMEX ve LBMA kasalarından gümüş çekimlerinin arttığı gözlemlenirken önümüzdeki günlerde stoklardaki bu azalışın gümüş fiyatlarına yansımasını bekliyoruz” değerlendirmesi yapıldı. Raporda, bu koşullarda bu yıl gümüşün yeniden 35 dolar/ons seviyesine kadar çıkmasını beklendiği vurgulandı.

Kaynak: Haber Global TV