2022 KYK burs ne kadar oldu? TÜBİTAK burs miktarı ne kadar?

Lisans ve önlisans öğrencilerini yakından ilgilendiren KYK burs ne kadar sorusuna yanıt aranıyor. Gerçekleşen son Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan burs açıklaması geldi. Peki KYK burs ne kadar oldu? 2022 KYK burs zamlandı mı?

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından gerçekleştirmiş olduğu açıklamalarından sonra KYK burs ne kadar, KYK burs zamlandı mı sorusuna yanıt aranmaya başlanmış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından yapmış olduğu açıklamada, TÜBİTAK ödemelerine zam yapıldığını açıkladı. Kafa karışıklığı içerisinde olan öğrenciler KYK bursu arttı mı? 2022 KYK bursuna zam mı geldi? Lisans geri ödemeli ve KYK bursu ne kadar oldu sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte burs açıklaması ile ilgili merak edilen son bilgiler...

KYK BURSLARINA ZAM GELDİ Mİ?

KYK burs - kredisine zam gelmemiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan yalnızca TÜBİTAK bursları için zam açıklaması yaptı.

TÜBİTAK BURSU NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK'tan sağladığımız burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Lisans programında aylık 750 liralık bursu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4 bin 250, doktora öğrencilere 5 bin 500 - 7 bin 500, doktora sonrasındaki öğrenciler 7 bin 500 ile 10 bin liraya kadar aylık burs alabilecektir.' ifadelerini açıklamasında kullandı.

BURS NEDİR?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen para olarak ifade edilir.

Burstan yararlanacak öğrenciler;

- Ön lisans öğrencileri

- Lisans öğrencileri

- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e girmeyi başaran öğrenciler

- Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler

burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Sonraki Haber