1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti belli oldu mu? Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, kaç TL?

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında merak edilen ayrıntıları canlı yayında aktardı. Peki, 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti belli oldu mu? Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, kaç TL?

Son Güncelleme:

1915 Çanakkale Köprüsü 26 Şubat Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile birlikte açılacak. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu katılmış olduğu bir canlı programda 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu Çanakkale Köprüsü geçiş ücretine yönelik sorulan soru üzerine de bilgi verdi. Bu doğrultuda 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti belli oldu mu? Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, kaç TL? soru ve konu başlıklarının cevapları merak konusu olmuş durumda. Bakan Karaismailoğlu'nun açıklaması da dahil olmak üzere, 1915 Çanakkale Köprüsü ile alakalı ayrıntılara haberimiz içerisinde yer verdik.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ BELLİ OLDU MU?

1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili açıklamalar yapan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu köprünün önümüzdeki hafta cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile birlikte açılacağı bilgisini paylaştı.

Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ile ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine de bu projeye yatırılan belli bir miktar olduğunu aktaran Bakan Karaismailoğlu, her yıl eklenen işletme maliyetleri ve yurt dışı finans maliyetleri olduğunu da belirtti.

Açıklamasının devamında da 'Biz bunu tabi ki vatandaşımıza yansıtırken en az yük ne kadar gelecekse ve maksimum araç hangi şekilde geçmesi gerekiyorsa bunu cumartesi günü açıklayacağız.' sözlerini kullandı.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Karaismailoğlu açıklamalarının devamında, 'Feribotta saatlerce süren bir yolculuk için ortalama 100 lira ücret ödüyorsunuz otomobil için. Kişi başı da 6 lira ödüyorsunuz.' dedikten sonra projeyle ilgili ayrıntıları paylaşmaya devam etti; 'Burada 6 dakikada bir geçiş süreci var. İnşallah önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanımız bunu açıklayacak... Ayrıca biz simülasyonlar yapıyoruz. Maksimum araç hangi ücretle geçer onun araştırmasını yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bunu açıklayacaktır. Osmangazi Köprüsü 2 bin 900 metre uzunluğunda 184 lira ücret alıyoruz. Burası 4 bin 600 metre.' diyerek konuya yönelik açıklamasını sürdürdü.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ KAÇ TL?

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti için 'Makul bir şey çıkacaktır. Vatandaşa en az yük olacak bir bedel belirlenecektir.' ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber