Bakan Bilgin 1 Mayıs'ı işaret etmişti! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 'Emeklilere sürprizimiz var' diyerek duyurduğu en düşük emekli maaşına yönelik düzenleme için gözler yarına çevrildi. Bakan Bilgin bu konuda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir açıklama yapacağına işaret etmişti. İşte bu konudaki beklentiler.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detaylar 1 Mayıs'ta açıklanacak" açıklaması yapmıştı. Bu açıklamanın ardından milyonların gözü yarına çevrildi. 

"MUHTEMELEN CUMHURBAŞKANIMIZ GEREKLİ MÜJDELERİ 1 MAYIS'TA TOPLUMUMUZLA PAYLAŞIR"

Bakan Bilgin bu konuda son açıklamasında ise, şunları söylemişti:

"Emeklilerimizi koruyacağız, emeklilerimizi sosyal bakımdan korumak mecburiyetindeyiz. Geçtiğimiz yıl sonunda en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2500 liraya çıkardık. Bugünkü enflasyon şartlarında diğer emeklilerimizin, işçi emeklilerimizin, kamu çalışanı emeklilerimizin maaşını enflasyon oranı üzerinde arttırdık ama enflasyonun tahribatıyla bugün bunlar yeniden gündemimizdedir. Yeniden bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Bunları da önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Biz çalışmalarımızı tamamlayıp, muhtemelen Sayın Cumhurbaşkanımız 1 Mayıs'ta bu konuda da gerekli müjdeleri bütün toplumumuzla paylaşır. Ben buradan, bu müjdelerin geleceği haberini vermek istiyorum."

Peki, bu konuda kulislerde konuşulan rakamlar ne? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak, hangi senaryolar masada... İşte o rakam ve senaryolar...

Kaynak: Haber Global TV