Zelenskiy: Korkmadığımı göstermek için koronavirüse yakalanmayı planladım

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, korkmadığını halka göstermek için bilinçli olarak koronavirüse yakalanmayı planladığını ve sonra bu plandan vazgeçtiğini açıkladı.

Son Güncelleme:

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) olumsuz etkileri tüm dünyada devam ediyor. Mart ayından beri salgın sebebiyle karantina uygulamasının sürdüğü Ukrayna'da Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ilginç bir konuyu gündeme getirdi.

 Zelenskiy, sosyal mesafe kuralını hiçe sayan vatandaşlarına virüse karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Ukrayna basınına konuşan Zelenskiy, bu tehlikeli planı hükümet yetkilileriyle masada değerlendirdiğini belirterek, "Virüsten korkmuyorum ve bu sürecin bir an önce geçmesini istiyorum. Korkmadığımı göstermek için de bilinçli olarak koronavirüse yakalanmayı istedim ve bunu arkadaşlarımızla değerlendirdik. 'Hastalanayım, Devlet Başkanlığı binasında beni izole edelim' dedim. Salgın başlangıcında insanlar depresyona girdi ve çok korktular. Biraz olsun rahatlamalarını istediğim için bunu yapmayı düşündüm. Halkın iyi olması için bu evreden geçmek istedim. Ancak birilerinin bunun gösteriş olduğunu düşünmemesi için vazgeçtim. Böyle bir şeyin sonucunda ailem de beni affetmezdi. Deli olduğumu söylerlerdi ve bunda da haklı olurlardı" şeklinde konuştu.

Karantina önlemlerinin hafifletilmesinin ekonomi için önemini de vurgulayan Zelenskiy, "Ancak şunu unutmayın, koronavirüs bir yere kaybolmadı. Katı tedbirlerin birçok hayat kurtardığına inanıyorum. Fakat hala koronavirüs nedeniyle her gün insanlar ölüyor. Bu kurallara yeniden dönmek istemeyiz. Dolayısıyla, sosyal mesafe ve maske takma kuralları devam etmeli. Maalesef toplu etkinliklere de henüz izin veremeyiz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelindeki koronavirüs vaka sayısının 27 bin 856'ya, can kaybının ise 810'a yükseldiği belirtildi.

Sonraki Haber