Zelenskiy: En iyi meyve sebzeyi aldığını söyleyen annemi evde oturmaya ikna ettim

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kendi annesini evden dışarı çıkmamaya ikna ettiğini belirterek, vatandaşları kendi aile büyüklerini aynı konuda ikna etmeye çağırdı.

Son Güncelleme:

Zelenskiy, ulusa hitaben yaptığı konuşmada, kendi annesinin ilk olarak salgın nedeniyle evde oturma fikrine soğuk baktığını ve alışverişte en iyi meyve sebzeyi kendisinin seçtiğini söyleyerek buna itiraz ettiğini söyledi. Zelenskiy, buna rağmen annesini en sonunda zorunlu haller dışında evden çıkmamaya ikna ettiğini ifade etti.

Zelenskiy, Ukraynalılara da çağrıda bulunarak, ileri yaşlardaki akrabalarını sürekli arayıp ihtiyaçlarını öğrenmeleri, onlara yardımcı olmaları ve onlara, internet üzerinden alışveriş yapmayı öğretmeleri çağrısında bulundu. 

Ukrayna'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükselirken, bu sabah itibariyle koronavirüs tespit edilen kişilerin sayısı da 41'e yükseldi.

MİLYARDERLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Rinat Ahmetov, İgor Kolomoyskiy gibi ünlü milyarderlerin de aralarında olduğu oligarklardan bu süreçte devlete destek olmalarını talep eden Ukraynalı lider, "Onlarla çok açık konuştum. 'Bu ülkeden uzun süre ekmek yediniz. Ülkeye yardım etme zamanını geldi' dedim" diye konuştu.

Devlet Başkanlığı Ofisi basın servisinden yapılan açıklamada Zelenskiy'nin, koronavirüsle mücadele amacıyla kurulması planlanan özel fon için toplam 12-13 milyar grivna (yaklaşık 470 milyon dolar) tutarında destek istediği, toplantıya katılan iş insanlarının da bu teklifi kabul ettiği belirtildi. 

SHAKHTAR DONETSK BAŞKANINDAN 10,7 MİLYON DOLAR 

Zelenskiy'nin bu çağrısının ardından, ülkenin en zengin ismi olan ve Shaktar Donetsk futbol kulübünün başkanı Rinat Ahmetov, koronavirüsle mücadele için Ukrayna hükümetine 300 milyon grivna (10,7 milyon dolar) bağışta bulunduğunu açıkladı. 

"KARANTİNADA NÜFUS ARTIŞINA KATKIDA BULUNUN"

Zelenskiy, katıldığı bir televizyon programında da Ukraynalılara mümkün olduğunca evde oturma çağrısında bulunarak, Ukraynalıların evde kitap okuyarak, film seyrederek vakit geçirebileceklerini söylemiş, "Genç Ukraynalılara da bir çift sözüm var; biliyorsunuz, ülkemizde hala nüfus azlığı sorunu var ve bu sorun, hala güncelliğini koruyor. Sanırım artık bu krizle mücadele etme zamanı geldi" diye konuşmuştu. 

Sonraki Haber