Zeebrugge faciasından kurtulan en genç kişiydi! Tarihe geçen Carly hayatını kaybetti

6 Mart 1987 akşamı Hollanda bandıralı bir yük gemisi ile Marshall Adaları bandıralı sıvılaştırılmış gaz taşıyan bir tanker Belçika'nın Zeebrugge kasabası açıklarında çarpışmış, faciada 193 kişi hayatını kaybetmişti. Zeebrugge faciasından kurtulan en genç kişi, uyuşturucu bağımlılığına yenildi

Son Güncelleme:

İngiltere'nin Dover limanına doğru hareket eden M/S Herald of Free Enterprise Ro-Ro gemisi 6 Mart 1987'de sabahın erken saatlerinde Zeebrugge'den kalkış yaptıktan sonra geminin baş vizörün kalkıştan önce kapatılmaması sebebiyle içeri giren su gemiyi batırmıştı. Tarihe geçen bu korkunç kazada 193 yolcu hayatını kaybetti. Deniz suyu sıcaklığının 3 derece olması kazada daha da fazla insanın ölmesine neden olmuştu. 

İngiltere’nin Dover limanına doğru hareket eden feribot limandan ayrılırken ana garaj kapıları açık unutulmuş ve içeriye bir anda tonlarca suyun dolmasıyla 38 metre genişliğindeki gemi 1 buçuk dakika içerisinde yan yatmış ve onlarca kişi için kurtarma çalışması imkanı olmamıştı. Belçika’nın Zeebrugge limanındaki faciada 193 kişi hayatını kaybetmişti. 

Tarihe geçen en büyük gemi facialarından biri olan olayda, asker olan babası ile karaya yüzerek çıkan ve henüz 9 haftalık olan Carly Zutic, faciadan kurtulan en genç kişi olarak böylesi bir kazadan kurtulan 'şanslı kişi' olarak anılmıştı. 

Carly'nin babası Petar ve annesi Julie, trajedi yaşandığı sırasında sadece 21 ve 20 yaşlarındaydılar. 

Babası Petar, Carly çok küçük olduğundan, 6 saat kadar dişleriyle giysisinden tutarak yüzdürmeyi başarmış, 6 saatin sonunda 'mucize bebek' annesi Julie ile bir araya gelebilmeyi başarmıştı. O dönem, yaşanan bu olay gazetelerin manşetlerini süslemişti.

Ancak babasının bir mucizeye imza atarak kurtardığı bu bebek, şu an 34 yaşına gelen Carly Zutic'in uyuşturucu bağımlılığıyla verdiği savaştan kurtulamadığı ve hayatını kaybettiği bildirildi.

Mevcut Covid kısıtlamaları nedeniyle ailesi genç kadın için küçük ve özel bir cenaze töreni düzenlerken, babası Petar ailesinin kızının ölümüyle ilgili yorum yapmak istemediğini söyledi.   

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber