Yunanistan: Türkiye ile sıcak çatışma istemiyoruz

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Ulusal Güvenlikten Sorumlu Danışmanı Tanos Dokos, "Bu yaz sıcak olayın yaşanması, Yunanistan'ın en son istediği şey olur" diye konuştu.

Son Güncelleme:

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in ulusal güvenlikten sorumlu danışmanı Tanos Dokos, video konferans yoluyla düzenlenen 5. Delfi Ekonomik Forumu'nun, Yunanistan Avrupa ve Dış Politika Vakfı (ELIAMEP) ile ortaklaşa düzenlenen 'Doğu Akdeniz'deki Yeni Düzen' panelinde konuştu.

Dokos, "Bu yaz sıcak olayın yaşanması, Yunanistan'ın en son istediği şey olur" ifadelerini kullandı. Doğu Akdeniz'in sıcak nokta olarak kalmaya devam ettiğini söyleyen Dokos, bölge için 'sıfır nokta' nitelendirmesinde bulundu. 

BAKAN AKAR'DAN CEVAP

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, "Yunan askerleri Türklerin yolunu kesecek" demişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da dün yaptığı açıklamalarda "O bir dil sürçmesidir. Yunanlıların Türkiye ile savaşmak isteyeceğini ben matematik olarak uygun ve doğru olmadığının altını çizmek istiyorum" diye konuşmuştu. 

Sonraki Haber