Yunanistan'dan Türkiye kararı: Sınırlarını kapattı

Yunanistan, Türkiye ile kara, hava ve deniz sınırlarını koronavirüs salgını nedeniyle kapatma kararı aldı.

Son Güncelleme:

Yunanistan koronavirüs salgını nedeniyle tedbirlerini genişletiyor. Şu ana kadar 624 korona virüs vakasının tespit edildiği ve 16 kişinin hayatını kaybettiği ülke, Türkiye ile kara, hava ve deniz sınırlarını kapatma kararı aldı. Kararın bu sabah saatlerinden itibaren yürürlüğü girdiği ve 15 Nisan'a kadar geçerli olacağı belirtildi. Türkiye ve Yunanistan arasındaki kamyon ve tır geçişlerinin ise devam edeceği bildirildi.

Söz konusu karar resmi gazetede yayınlandı.

Yunanistan'da, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bugün saat 06.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, halka sesleniş konuşmasında, iş ya da başka nedenlerden zorunlu olarak evden çıkma durumunda olan kişilerin önceden gideceği yeri bildiren bir form doldurarak yetkililerden izin alması ve nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurması gerektiğini açıkladı.

Yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağını belirten Miçotakis, komşu ülke İtalya'da yaşananların Yunanistan'da yaşanmaması için bu önlemleri almak zorunda kaldığını söyledi. 

Miçotakis, az sayıda sorumsuz kişinin halkın sağlığını tehlikeye sokmasına izin vermeyeceğini ifade ederek, "Kimin yaşayacağı ve kimin öleceğini seçme noktasına gelmemeliyiz" dedi.

Sonraki Haber