Yunanistan'da koronavirüsten üçüncü ölüm!

Yunanistan'da koronavirüs nedeniyle üçüncü ölüm gerçekleşti. Yunan sağlık yetkilileri, yaptığı açıklamada hastanın 92 yaşında olduğunu duyurdu. Hemen ardından 67 yaşındaki bir hastanın daha hayatını kaybettiği açıklandı

Son Güncelleme:

Yunan sağlık yetkilileri, yaptığı açıklamada hastanın 92 yaşında olduğunu duyurdu. 11 Mart'ta koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve yakın çevresinden iki kişide daha koronavirüs görüldüğü duyuruldu. 

Gelen son dakika bilgisine göre, 67 yaşındaki Zakynthos'da yaşayan bir vatandaşın da hayatını kaybettiği duyuruldu. 

Sivil Savunma Genel Sekreterliğince telefonlara gönderilen toplu mesajda ise halka mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamaları uyarısında bulunulmuş, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, televizyonlardan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, koronavirüs konusunda ülkeyi daha zor günlerin beklediğine dikkati çekerek, salgınla mücadelede kamu ve özel sektöre hükümete yardımcı olmaları çağrısı yapmıştı.

Yunanistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülkedeki tüm okullarda eğitime 14 gün süreyle ara verileceği bildirilmişti. Dün ilk ölüm gerçekleşmiş, hastanın 66 yaşında olduğu bildirilmişti. 

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.


Sonraki Haber