Yavru domuza 100 gün boyunca baktı, yaptığı YouTube'da herkesi dehşete düşürdü!

Evinde beslediği sevimli yavru domuz Kalbi'yi 100 gün sonra pişirip yiyeceğini duyurdu. Her gün attığı videolara insanlar yalvaran yorumlar attı 100 gün 1 Eylül'de sona erdi. YouTuber, on binlerce takipçisi ve milyonlarca izleyicisini dehşete düşürdü...

Son Güncelleme:

Yuvasında çok sevilen her evcil hayvan nasıl muamele görüyorsa yavru domuz Kalbi de aynı muameleyi görüyordu. Her ne kadar “Kalbi” Korecede, kaburga etinin fırınlanmasıyla yapılan bir yemeğin ismiyse de çağrıştırdığını bir kenara koyduğunuzda sevimli kıyafetleri ve onu öpüp koklayan sahibi ile olan ilişkisiyle Kalbi yürek ısıtan bir sevimlilikteydi...

Kalbi'nin YouTube kanalı ortaya çıkar çıkmaz olağanüstü bir ilgi gördü ve ilk haftadan 100 bin aboneye ulaştı. Sevimli domuz yavrusunun şirinliklerinin yanı sıra videoların ilgi çeken bir noktası daha vardı. Aslında bu nokta küçük bir detay değil, kanalın var oluş amacı: Kalbi'nin sahibi 100 gün sonra onu pişirip yiyecekti.

'EZİYET, İSTİSMAR, PSİKOPATLIK...'

Bu dehşete düşüren bilgi izleyicileri şoke ediyordu. Binlerce insan, videolara yazdıkları yorumlarda şirin domuzun sahibine yalvarıyordu. Bazıları bunun tam anlamıyla hayvana yönelik eziyet olduğunu, bazısı istismar olduğunu söylüyordu. Bazısı için Kalbi'nin videolarını çeken şahıs tam anlamıyla bir psikopattı.

Yorumlardan birinde ise empati vurgusu vardı:

“Çok sevdiğin birinin seni öldürmeyi bekliyor olması nasıl hissettirirdi?”

YouTube'un da bu noktada eli kolu bağlıydı zira ortada teknik olarak bir şiddet veya bir istismar, işkence yoktu. Kanalın adı Türkçede “100 gün sonra yenen domuz” anlamına gelmekteydi ve Kalbi'nin sahibi ara ara kameraya çiğ domuz eti göstererek bir hatırlatma yapıyordu.

100 GÜNLÜK GERİ SAYIM BİTTİ VE...

Bunun dışında Kalbi'ye çok iyi davranıyor, onu çok seviyor ve ikili birlikte çok eğleniyordu. 1 Eylül'de 100 günlük geri sayım sona erdi, korkuyla beklenen yeni video yayınlandı... Bir kutudan yavru domuz karkası çıkardı, tuzladı ve pişirdi... Kalbi'nin öldüğü sanılıyordu...

Dehşete kapılan izleyenler videoyu yorum yağmuruna tuttu. Video, kanaldaki diğer tüm videolardan çok fazla (13 Ekim itibarıyla 3.5 milyon) izlenmişti. “Zalimce”, “iğrenç” ifadeleri gelen ifadeler arasında en yumuşak ifadelerdi. Kendisini Sahip olarak tanıtan adam, ölüm tehditleri aldığını söylüyor.

Anonimliğini bozmak istemeyen Sahip, video serisinin amacının insanları ne yedikleri hakkında düşünmeye itmek olduğunu ifade ediyor:

“Amacım, marketten ya da kasaptan aldığınız et de en az Kalbi kadar şirin hayvanlar. Normalde et yemenin sonuçları hakkında konuşma şeklimiz çok fazla dikkat çekmiyor. Mesajın iletilebilmesi için önce birçok insanın onu görmesi gerekiyor.”

Japon bir video düzenleme şirketiyle çalışan 30'lu yaşlarındaki adam, evcil hayvan videolarında öne çıkmak için oldukça sevimli bir yavru domuz seçmiş:

“Zaten çok sayıda köpek ve kedi kanalı var, bu yüzden yeni bir tane açarsak çok fazla izlenme alamayacağımızı düşündük.”

ANCAK GERÇEK ORTAYA ÇIKTI!

Strateji meyvesini verdi. Kanal 100 günde, 100 binden fazla abone kazandı ve bir yavru domuz karkasının yıkandığı, zeytinyağına batırıldığı, tuz ve karabiberle tatlandırıldığı ve açık havada “nar gibi” kızartıldığı son videoyu 3.5 milyondan fazla kişi izledi. Video Kalbi'nin en mutlu olduğu anlardan oluşan bir montajla bitiyordu.

Sahip, 10 Eylül'de gerçeği açıkladı ve yavru domuzun hayatta olduğunu gösterdiği bir video paylaştı. Ancak başka bir domuzun pişirildiği gerçeği değişmeyecek.

Bazı izleyicilerin Kalbi'den iyi haber alarak “rahatlaması” tam da Sahip'in amaçladığı şeyi göstermekteydi. Ancak bir başka kesim ise bu video serisinin insanlara karşı psikolojik şiddet içerdiği görüşünde. Uzmanlar bazı insanların bu izlediklerini kaldıramayacağını ve travmatik sonuçlar doğurabileceğini söylüyor.

PETA (Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler), video serisinin rahatlıkla yanlış anlaşılabileceğini ve hayvanlara karşı şiddet içeren sonuçlar doğurabileceğini söylüyor. PETA Sözcüsü Nirali Shah, “Domuzlar zeki, meraklı, oyuncu hayvanlardır. Onları öldürmek aile köpeğinin boğazını kesmek kadar etik dışı. Herkesi bu YouTube kanalını izlememeye ve tüm domuzları ve diğer hayvanları tabaklardan ayırarak onlara şefkat göstermeye çağırıyoruz” diyor.

*Bu haberdeki bilgilerin büyük kısmı Vice'ta "Millions Watched This YouTuber Raise a Pet Pig. Then He Shared His Dinner" başlıklı makaleden derlenmiştir.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber