Yaşadıkları cinsel ilişki Arjantin'de bütün bir kasabayı karantinaya aldırdı

Arjantin'in Santiago eyaletinde 2 bin 500 nüfuslu bir kasaba olan Selva, bir kadın ve erkeğin yaşadığı cinsel ilişkinin sonucu olarak karantinaya alındı

Son Güncelleme:

2 bin 500 nüfuslu Es Selva kasabasında, Cordoba'dan İspanya'ya seyahat eden ve koronavirüs belirtileri gösteren bir kadınla geçmişte tanıdığı bir erkeğin yaşadığı cinsel ilişki tüm kasabanın sağlığına mal oldu. 

Birbirini eskiden tanıyan bir kadın ile erkeğin yeniden bir araya gelerek yaşadığı cinsel ilişki ve beraberinde gelen sadakatsizliğin sorumsuzluğu nedeniyle tüm kasaba karantina altına alındı. 

Santiago'nun güneyindeki küçük bir kasaba olan Selva tamamen izole edilip kapatıldı. Hiç kimse kasabaya giremiyor, buradan ayrılamıyor. Benzin doldurulamıyor, barlar, restoranlar, okullar ve kamu binaları, dükkanlar kapalı. Sadece eczane ve küçük bir süpermarket zaman zaman açılıyor. Selva, bu haliyle bir hayalet kasabaya benziyor. 

Bir haftadan daha kısa bir süre önce, memleketi Cordoba'dan İspanya'ya seyahat edip dönen genç kadın, daha önceden tanıdığı 27 yaşındaki bir erkekle cinsel ilişki yaşadı, ardından yeniden görüşmek üzere erkeği seyahat etmek üzere Akdeniz ülkesine davet etti. Ancak tüm bunlar yaşanırken genç kadın 'koronavirüs semptomları gösteriyorum' demesine rağmen, erkek bunu sorun etmedi. 

Ardından erkek 20 arkadaşının da bulunduğu bir partiye katılıp arkadaşlarına yaşadığı ilişkinin detaylarını verince, içlerinden bazıları yetkililere haber verdi. Harekete geçen Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve polis, kasabayı karantinaya aldı. Aynı zamanda kadının kocası, kendisi ve geçmişte tanıdığı genç adam da karantinaya alındı. 

Sonraki Haber