Yahya Sinvar'ın öldürülmesinin ayrıntıları açıklandı

İsrail ordu sözcüsü, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmesine varan operasyonun, İsrail askerlerinin birkaç haftadır operasyonlar düzenlediği Refah'ın Tel es-Sultan mahallesinde, üst düzey Hamas yetkililerinin varlığına işaret eden bilgiler temelinde yapıldığını duyurdu.

Son Güncelleme:

İsrail ordu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın İsrail güçleri tarafından daha önce denetlenmiş bir binada saklandığını, ancak "orada olduğunun bilinmediğini” belirtti.

Operasyonun yapıldığı çarşamba günü, 828’inci tugaydan askerler, "evden eve hareket eden üç terörist" tespit etti. Karşılıklı ateş ve el bombalarının ardından grup dağıldı. Elinden yaralanan Yahya Sinvar bir binaya saklandı. 

BİNA TANK MERMİLERİYLE VURULDU

Bir İsrail insansız hava aracının bölgede yaptığı incelemede, yıkılmış bir oturma odasında oturan Hamas liderinin elinde ciddi bir yara olduğu ve yüzünü puşiyle gizlediği görüldü. Kısa bir süre sonra bina tank mermileriyle vuruldu.

New York Times'ta yer alan ve İsrailli bir adli tıp doktorunun ifadesine dayanan bir makaleye göre, Yahya Sinvar çatışma sırasında ön kolundan ciddi şekilde yaralandı ve başına isabet eden bir kurşunla öldürüldü.

Tuğamiral Hagari ayrıca, Sinvar'ın yanında bir tabanca ve 40 bin şekel (yaklaşık 10.700 dolar) olduğunu belirtti. 

Yahya Sinvar'ın cansız bedeni ertesi gün İsrail güçleri tarafından binanın enkazında bulundu. İsrail askerleri, internette dolaşan görüntülerde, Hamas liderine benzeyen, başından ciddi şekilde yaralanmış bir cesedin etrafını sararken görülüyor. 

İsrail ordusu, diş muayenesi ve DNA analizi yoluyla Sinvar’ın kimliğini doğruladı ve ceset Tel Aviv'deki Ulusal Adli Tıp Merkezine nakledildi. 

Bir yetkiliye göre, İsrail güçleri tarafından bir yıl boyunca yoğun bir şekilde takip edilmesine rağmen Sinvar’ın sağlık durumu iyiydi.

Sonraki Haber