Wagner'in Rusya'daki rolü ne?

Son günlerde Ukrayna'daki faaliyetleriyle gündeme gelen Rus paralı asker grubu Wagner, ABD tarafından suç örgütü olarak kabul edildi. Haber Global Dış Haber Editörü Eda Tuğrul, Wagner'e ilişkin detayları aktardı.

Son Güncelleme:

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby yaptığı açıklamada "Hazine Bakanlığı,13581 sayılı yürütme emri uyarınca Wagner'i ulusötesi suç örgütü olarak tanımlayacak. Bu karar ile koordineli olarak, Wagner'e ve onun birçok kıtadaki destek ağına karşı ek yaptırımlar uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kirby, Rusya'nın yaptırımlar nedeniyle silah ihracatı için farklı ülkelere yöneldiğini açıklarken, bu sevkiyatı Wagner aracılığıyla yapıldığını öne sürdü.

Peki Wagner'in Rusya'daki rolü ne? Haber Global Dış Haber Editörü Eda Tuğrul, Rus paralı asker grubu Wagner'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Kaynak: Haber Global TV

İsrail-Lübnan sınırında çatışma anları İsrail, Lübnan'ın güneyini vuruyor! Çarpıcı görüntüler servis edildi İtalya’yı Boris Fırtınası vurdu! Binden fazla kişi evlerinden tahliye edildi Eve giren 4 metrelik piton kadını böyle sardı! İsrail'in Hizbullah'a telsizler üzerinden ikinci saldırısına dair yeni görüntüler Dünyadan parçalı ay tutulması ve süper ay manzaraları